STUDIO

Architectuurstudio Haver is in 2011 gestart door Angelique Haver. Het bureau richt zich met name op de particuliere sector en heeft ervaring met verbouwingen, renovatie en interieuradvies. De kracht van het bureau ligt in zijn kleinschaligheid: iedere opdrachtgever krijgt een persoonlijk ‘op maat gemaakt’ ontwerp. Om tot een optimaal projectresultaat te komen wordt er intensief samengewerkt met opdrachtgevers, gebruikers, adviseurs en andere bouwpartners.

Ieder project start met een grondige analyse, dit schept de voorwaarden voor een nieuw ontwerp. In dat kader worden de wensen van de opdrachtgever, het budget, de stedenbouwkundige eisen, de bouwregelgeving, de constructieve en bouwtechnische voorwaarden en de eigenschappen van materialen vertaald in een architectonische oplossing.

Het bureau verzorgt vervolgens, indien gewenst, de benodigde werkzaamheden gedurende het gehele bouwproces. Deze werkzaamheden omvatten o.a. het tekenwerk, het indienen van de bouwvergunning, het onderhouden van contacten met adviseurs, bouwpartners en gemeenten. De inspectie en het toezicht op de bouw vormen een belangrijk onderdeel van het werk. Ieder project vormt een uitdaging, door een intensieve begeleiding van begin tot eind wordt gestreefd naar een uniek en verrassend resultaat.

 

ir. Angelique Haver

Angelique Haver (Haarlem, 1971) studeerde architectuur in Delft en Chicago. Haar afstudeerproject, hoofdmentor Carel Weber, behoorde tot de beste studentenplannen van Bouwkunde in 1999. In 2000 werd het project genomineerd voor de Archiprix, een prijs voor het beste afstudeerplan van de Nederlandse ontwerpopleidingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Voor de oprichting van Architectuurstudio Haver in 2011 was zij als architect werkzaam bij diverse gerenommeerde architectenbureaus zoals VMX Architects, Zeinstra van Gelderen Architecten, UN-Studio en Benthem Crouwel Architekten in Amsterdam. Hier heeft zij aan diverse innovatieve projecten gewerkt en was zij betrokken bij alle facetten van het bouwproces.

2016 –               Freelance: Korth Tielens Architecten, Proof of the Sum

2015 –               Docent Rietveldacademie, Inter-Architecture (Bouwtechnologie, Vectorworks)

2015 –               Docent Academie van Bouwkunst, Minor Architectuurgereedschap

2013 –               Freelance: Wiegerinck Architecten, Wessel de Jonge Architecten

2011 – 2011      Architectuurstudio Haver, Amsterdam

2008 – 2011      Benthem Crouwel Architekten, Amsterdam

2008 – 2011      UN-Studio, Amsterdam

2006 – 2008      Zeinstra van Gelderen Architecten, Amsterdam

1999 – 2006      VMX Architects, Amsterdam

1994 – 1997      Freelance: NAI, Manfred Pechtold Berlijn, OMA, De Nijl, Rein Geurtzen, Buro Schie

2000 – 2011      Nominatie Archiprix

1997 – 2011      University of Illinois Chicago, USA

1991 – 1998      MSc TU Delft, Bouwkunde