STUDIO

Architectuurstudio Haver is in 2011 gestart door Angelique Haver. Het bureau richt zich met name op de particuliere sector en heeft ervaring met nieuwbouw en verbouw, van biobased bouwen met houtskelet tot verduurzaming in de traditionele bouw. De kracht van het bureau ligt in zijn kleinschaligheid: iedere opdrachtgever krijgt een persoonlijk ‘op maat gemaakt’ ontwerp. Om tot een optimaal projectresultaat te komen wordt er intensief samengewerkt met opdrachtgevers, gebruikers, adviseurs en andere bouwpartners.

Ieder project start met een grondige analyse, dit schept de voorwaarden voor een nieuw ontwerp. In dat kader worden de wensen van de opdrachtgever, het budget, de stedenbouwkundige eisen, de bouwregelgeving, de constructieve en bouwtechnische voorwaarden en de eigenschappen van materialen vertaald in een architectonische oplossing.

Het bureau verzorgt vervolgens, indien gewenst, de benodigde werkzaamheden gedurende het gehele bouwproces. Deze werkzaamheden omvatten o.a. het tekenwerk, het indienen van de bouwvergunning, het onderhouden van contacten met adviseurs, bouwpartners en gemeenten. De inspectie en het toezicht op de bouw vormen een belangrijk onderdeel van het werk. Ieder project vormt een uitdaging, door een intensieve begeleiding van begin tot eind wordt gestreefd naar een uniek en verrassend resultaat.

 

ir. Angelique Haver

Angelique Haver (Haarlem, 1971) studeerde architectuur in Delft en Chicago. Haar afstudeerproject, hoofdmentor Carel Weber, behoorde tot de beste studentenplannen van Bouwkunde in 1999. In 2000 werd het project genomineerd voor de Archiprix, een prijs voor het beste afstudeerplan van de Nederlandse ontwerpopleidingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Voor de oprichting van Architectuurstudio Haver in 2011 was zij als architect werkzaam bij diverse gerenommeerde architectenbureaus zoals VMX Architects, Zeinstra van Gelderen Architecten, UN-Studio en Benthem Crouwel Architekten in Amsterdam. Hier heeft zij aan diverse innovatieve projecten gewerkt en was zij betrokken bij alle facetten van het bouwproces. Naast haar eigen bedrijf werkt zij regelmatig als freelancer voor architectenbureaus die grotere opgaven uitwerken. In de periode tussen 2015 en 2017 heeft zij les gegeven op de Rietveld Academie bij de afdeling Inter-Architecture en studenten begeleidt op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam bij de Minor Architectuurgereedschap.

2011 – heden      Architectuurstudio Haver, Amsterdam

2016 – 2019      Freelance: korthtielens architecten, Marcel Lok_Architect, Proof of the sum

2015 –  2017      Docent Rietveldacademie, Inter-Architecture (Bouwtechnologie, Vectorworks)

2015 –  2017      Docent Academie van Bouwkunst, Minor Architectuurgereedschap

2013 – 2014      Freelance: Wiegerinck Architecten, Wessel de Jonge Architecten

2008 – 2011      Benthem Crouwel Architekten, Amsterdam

2008 – 2011      UN-Studio, Amsterdam

2006 – 2008      Zeinstra van Gelderen Architecten, Amsterdam

1999 – 2006      VMX Architects, Amsterdam

1994 – 1997      Freelance: NAI, Manfred Pechtold Berlijn, OMA, De Nijl, Rein Geurtzen, Buro Schie

2000 – 2011      Nominatie Archiprix

1997 – 2011      University of Illinois Chicago, USA

1991 – 1998      MSc TU Delft, Bouwkunde

1

SELECTIE REFERENTIEPROJECTEN